Bőr

Bőr
  1. Szarvasbőr: Színoldalon kikészített bőr. Az állatfajtájára jellemző barkarajzolat jól felismerhető a bőr felületén. Mivel a szarvasok a természetben nevelkednek, ezért a bőrük hordozza előéletüket. A bőr kikészítése után a természetes hegek és mintázatok láthatóak maradnak. Ez teszi egyedivé a szarvasbőr kesztyűket. A kesztyűgyártásra tökéletesen alkalmas rugalmassága miatt. A téli kesztyűk kedvelt alapanyaga mivel vastagabb, mint a bárány nappa bőr, így kicsit magasabb a hőtartó képessége is. Ezt a bőrfajtát az USA-ból importáljuk.

  1. Juhnappa bőr: A bőrök festése nagyon vékony rétegben történik, ezért a bőr  természetes szerkezete jól látható. Ezzel az eljárással megőrizhető a bőr természetes tapintása, puhasága. Ezt a bőrfajtát Olaszországból vásároljuk, mely Nápoly környéki bőrgyárakban készül, ami különlegesebbé teszi, mivel a tenger sós levegőjén szárított bőrök masszívak, viszont a megmunkálás során nagyon puhák és nyúlékonyak lesznek. Vékonyságának köszönhetően a legjobban lélegző bőrfajta, így minden évszakban megfelelő viselet.

  1. Velúr: Szintén báránybőrből készül. A megmunkálás során lehasítják a felületét, amely bársonyos hatást kölcsönöz a bőrnek. Ez a fajta alapanyag is nagyon vékony, finom és puha tapintású. Rendkívül elegáns kesztyűk készülnek velúr bőrből.

  1. Irha: Báránybőrből készül, viszont itt a szőrmét nem távolítják el a bőrről. Ebben az esetben a szőrme lesz a kesztyű bélése, mely nagyon meleg kesztyűk készítését teszi lehetővé. Ezeknek a bőröknek a szín oldala velúros hatású.

  2. Peccary: Az örvös peccary Dél és Közép Amerikában honos közepes termetű emlős állat. Jellegzetes rajzolata és minősége miatt luxus bőrkesztyűket gyártanak belőle. A bőre vastag, rugalmas. A belőle készített kesztyű strapabíró, mosható.

  3. Deer skinHairsheep leather

                                         Szarvasbőr                                                         Juhnappa bőr                                                        Velúr bőr